07:36 / 25.04.2021.

Autor: Hina/HRT/E.L.S.

Kostarika - najveći dnevni porast zaraza od početka pandemije

Kostarika

Kostarika

Foto: Juan Carlos Ulate / REUTERS

Kostarika je jučer registrirala 1.830 novih infekcija Covid-19, što je najveći dnevni porast od početka pandemije, a prostori za najkritičnije pacijente u javnim bolnicama su gotovo puni, izvijestile su zdravstvene vlasti.

U toj je srednjoameričkoj zemlji s pet milijuna stanovnika do sada zabilježeno 238.760 slučajeva zaraze i 3.143 smrtnih slučajeva od Covida-19.

- Proživljavamo najmračniji zdravstveni trenutak Kostarike u moderno doba - izjavio je ministar zdravstva Kostarike Daniel Salas u televizijskom obraćanju naciji.

Dodao je da je 125 kreveta na odjelima intenzivne njege dodijeljeno za teške slučajeve Covid-19 popunjeno 94 posto te da bi se preostali prostor mogao popuniti idućih dana.

Salas je rekao da automobili od 21 do 5 sati ujutro ne mogu biti na cesti, što je mjera za sprečavanje širenja koronavirusa, ali i da vlasti ne bi nametale strože zaključavanje kako ne bi naštetile gospodarstvu, koje je ovisno o turizmu i snažno pogođeno pandemijom.

- Moramo uzeti u obzir da ljudi moraju raditi - rekao je Salas, napominjući kako su vladini resursi za isplatu financijske pomoći potrošeni prošle godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!