08:32 / 10.03.2018.

Autor: I.B./Hina

Kraj talačke krize u Kaliforniji: otmičar i tri žene pronađeni mrtvi

-

-

Foto: - / -

Talačka kriza u umirovljeničkom domu za ratne veterane u Napa Valleyu u SAD-u završena je.
Naoružani muškarac i tri žene koje je oteo pronađeni su mrtvi kad je kalifornijska policija noćas uspjela ući u umirovljenički dom za ratne veterane gdje je ujutro počela talačka kriza.

"Policija je uspjela ući u prostoriju gdje smo mislili da su držani taoci i nažalost otkrili tijela tri žene i otmičara", izjavio je kapetan Chris Childs iz kalifornijske policije. Tri žrtve radile su u domu za ratne veterane.

Otmica je počela u 10 sati po lokalnom vremenu u tom umirovljeničkom domu za ratne veterane u Yountvilleu, u dolini Napa, u kojem se nalazi i odjel za liječenje ratnih veterana oboljelih od PTSP-a.

Otmičar, i sam nekadašnji vojnik, 36-godišnjak, ondje se liječio ali su mu prije nekoliko dana najavili da će morati otići, kazao je kalifornijski senator Bill Dodd.

"Dio osoblja okupio se u jednoj prostoriji da proslavi odlazak u mirovinu dvoje zaposlenika kad je muškarac upao u dvoranu s puškom. Bio je miran i obratio se prisutnima", objavljeno je na TV postaji ABC7.

Prema dnevniku San Francisco Chronicle, muškarac je oko vrata i struka nosio rezervne metke.

Policija je priopćila da, unatoč višekratnim pokušajima, nije uspjela nagovoriti otmičara da se preda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!