13:10 / 05.01.2021.

Autor: M.Š./Hina

Krao po Buckinghamskoj palači, predmete prodavao putem interneta

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Jedan je zaposlenik Buckinghamske palače završio osam mjeseci u zatvoru nakon što je ukrao više desetaka medalja, potpisanih fotografija i ostalih vrijednih predmeta iz londonskog dvorca.
Jedan je zaposlenik Buckinghamske palače završio osam mjeseci u zatvoru nakon što je ukrao više desetaka medalja, potpisanih fotografija i ostalih vrijednih predmeta iz londonskog dvorca u kojemu živi britanska kraljica.

Uhićeni je 37-godišnjak priznao krađu, prenijela je u ponedjeljak novinska agencija Press Association.

Policija je u njegovu stanu u palači tijekom pretresa otkrila "veći broj" ukradenih predmeta.

Dio ukradenih predmeta prodao je ispod njihove stvarne vrijednosti na Ebayu, a među njima su bile dvije vrlo vrijedne medalje i foto-album s fotografijama snimljenim tijekom svečanog objeda upriličenog za vrijeme posjeta Velikoj Britaniji američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Muškarac je u palači radio kao jedan od članova posluge od 2015. godine.

Press Association piše da stručnjaci i poznavatelji vrijednosti ukradenih predmeta kažu da je ona procijenjena na između 10.000 i 100.000 funta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!