Kremlj kritizira američku "histeriju" u vezi s Ukrajinom

21.11.2021.

14:35

Autor: I.Z./HRT/Hina

Vladimir Putin

Vladimir Putin

Foto: Mikhail Metzel / REUTERS

Kremlj je kritizirao američku "histeriju" nakon optužbi Washingtona koji je jučer izrazio zabrinutost zbog postupaka i izjava Rusije o Ukrajini.

- Ta je histerija umjetno stvorena. Oni koji su doveli svoje oružane snage s druge strane Atlantika, to jest Sjedinjene Države, optužuju nas da provodimo neuobičajene vojne aktivnosti na našem teritoriju, rekao je glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov na ruskoj televiziji.

- To apsolutno nije logično ni pristojno, ocijenio je.

Američki državni tajnik Antony Blinken jučer je kazao da je SAD "jako zabrinut zbog neuobičajenih ruskih vojnih aktivnosti na granici s Ukrajinom".

- Zaista smo zabrinuti zbog neke retorike koju smo čuli od Rusije i vidjeli na društvenim mrežama, rekao je Blinken na konferenciji za novinare u Dakaru, dodajući da tu zabrinutost dijele većinom i američki saveznici.

Peskov je danas pozvao "Sjedinjene Države i njihove saveznike" da prestanu jačati svoje snage u blizini ruskih granica.

- NATO treba prekinuti svoje aktivnosti u blizini naših granica, poručio je.

Ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je u četvrtak Zapad da potpiruje napetosti na istočnim granicama Ukrajine i na Crnom moru. Kazao je i da su se njihovi bombarderi približili Rusiji na dvadeset kilometara. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!