13:50 / 22.10.2018.

Autor: V.K./Hina

Kremlj: Povlačenje SAD-a iz nuklearnog ugovora svijet će učiniti opasnijim

Foto:Pixabay

Foto:Pixabay

Foto: - / -

Američki predsjednik Trump najavio je da SAD predviđa izaći iz ugovora INF o nuklearnom naoružanju srednjeg dometa, koji su 1987. potpisali sovjetski i američki čelnici iz tog doba Mihail Gorbačov i Ronald Reagan.
Predviđeno povlačenje SAD-a iz važnog nuklearnog ugovora potpisanog u vrijeme hladnog rata, koje je prije dva dana najavio Donald Trump, učinit će svijet opasnijim, izjavio je Kremlj.

Inicijative tog tipa, ako se provedu, učinit će svijet opasnijim, kazao je novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, rekavši da čeka objašnjenja, Washingtona.
Ukidanje tog dokumenta naštetit će svjetskoj stabilnosti i sigurnosti, dodao je.

Američki predsjednik Donald Trump najavio je da SAD predviđa izaći iz ugovora INF (Intermediate Nuclear Forces Treaty) o nuklearnom naoružanju srednjeg dometa, koji su 1987. potpisali sovjetski i američki čelnici iz tog doba Mihail Gorbačov i Ronald Reagan.

Trump optužuje Rusiju da ne poštuje taj ugovor već mnogo godina.

Kremlj je pak objavio da se kategorički ne slaže s tim optužbama. Rusija je bila i ostaje privržena tom ugovoru, kazao je Peskov.

Također je rekao da će Rusija biti prisiljena odgovoriti na isti način ako Sjedinjene Države počnu razvijati nove rakete srednjeg dometa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!