10:16 / 06.03.2018.

Autor: M.M./Hina

Kremlj spreman surađivati s Britanijom u istrazi o bivšem ruskom špijunu

-

-

Foto: - / -

Kremlj je priopćio da je spreman surađivati s Velikom Britanijom ako ona zatraži pomoć u istrazi o bivšem ruskom špijunu koji je pronađen u teškom stanju nakon izlaganja nepoznatoj supstanciji.
Kremlj je priopćio da je spreman surađivati s Velikom Britanijom ako ona zatraži pomoć u istrazi incidenta bivšeg ruskog dvostrukog agenta koji je pronađen u teškom stanju nakon izlaganja nepoznatoj supstanciji.

Sergej Skripal
, koji je nekoć bio pukovnik u ruskoj vojnoj obavještajnoj službi GRU, u kritičnom je stanju i nalazi se u bolnici nakon što je bio izložen nepoznatoj supstanciji u južnoj Engleskoj.

Nitko nam nije uputio takav zahtjev", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov odgovarajući na pitanje novinara jesu li britanske vlasti zatražile pomoć od ruskih. Moskva je uvijek otvorena za suradnju.

Nazvavši taj incident tragičnom situacijom, kazao je da Kremlj nema informacije o tome što se dogodilo. Također je rekao da ne zna je li Skripal službeno i dalje ruski građanin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!