13:08 / 28.03.2018.

Autor: D.M./HRT

Kremlj: Uzvratit ćemo, ali kada za to dođe vrijeme

-

-

Foto: - / -

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov nije rekao kakav će točno biti odgovor Rusije, samo da će biti u skladu s ruskim nacionalnim interesima.
Rusija će definitivno uzvratiti na odluku više zemalja Europske unije i ostalih zapadnih zemlja da protjeraju ruske diplomate, ali to će činiti u pogodno vrijeme, kazao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. Nije rekao kakav će točno biti odgovor Rusije, samo da će biti u skladu s ruskim nacionalnim interesima.

Više od pola zemalja EU-a te SAD i Kanada protjerali su stotinjak ruskih diplomata kao odgovor na trovanje bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripala i njegove kćeri Julije u Velikoj Britaniji. London prst krivnje upire u Rusiju, no Moskva niječe bilo kakvu umiješanost.

Peskov je rekao kako se nada da će zemlje koje su protjerale ruske diplomate dobro proučiti informacije za koje Britanija tvrdi da su dokaz o umiješanosti Rusije u trovanje Skripala nervnim otrovom. Kremlj je također objavio da je Rusija, usprkos odluci Washingtona da protjera 60 ruskih diplomata, i dalje otvorena za mogućnost sastanka predsjednika Vladimira Putina s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!