Krhotine Titana i navodni ostaci tijela putnika izvučeni na obalu

29.06.2023.

07:11

Autor: HRT/Hina/Reuters

Dijelovi podmornice Titan iskrcani u luku St. John's

Dijelovi podmornice Titan iskrcani u luku St. John's

Foto: David Hiscock / REUTERS

Ostaci turističke podmornice Titan, uništene u imploziji u kojoj je poginulo pet osoba, pronađeni su te, kao i navodni ostaci tijela putnika, izvučeni na obalu radi istrage, priopćila je američka Obalna straža.

Ostaci Titana, koji je implodirao 18. lipnja spuštajući se prema olupini Titanica, kao i navodni ostaci tijela putnika prevezeni su u luku St. John's u Newfoundlandu u Kanadi, oko 650 kilometara sjeverno od mjesta nesreće.

Obalna straža transportirat će dokazne materijale u američku luku gdje će ih analizirati mornaričko istražno tijelo osnovano ovoga tjedna radi službene istrage nesreće Titana.

Američki stručnjaci "obavit će i službenu analizu navodnih ostataka tijela putnika koji su pažljivo uzeti s olupine na mjestu nesreće", dodaje se u priopćenju Obalne straže.

Očekuje se da će ispitivanje ostataka rasvijetliti uzroke implozije podmornice Titan u kojoj je pet osoba krenulo prema olupini Titanica koji je prije 100 godina potonuo u sjevernom Atlantiku.

Fragmenti podmornice, koja je izgubila kontakt s brodom oko jedan sat i 45 minuta nakon početka dvosatnog urona, pronađeni su na dnu oceana 488 metara od olupine Titanica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!