16:14 / 03.12.2020.

Autor: T.V./Hina

Kritično u Vojvodini, novosadski sajam ponovno postaje COVID bolnica

Foto: Peter Endig/DPA/PIXSELL

Foto: Peter Endig/DPA/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zbog velikog porasta broja zaraženih i oboljelih Novosadski sajam ponovno će, kao proljetos, postati privremena COVID bolnica, objavili su u četvrtak vojvođanski mediji.
Zbog velikog porasta broja zaraženih i oboljelih Novosadski sajam ponovno će, kao proljetos, postati privremena COVID bolnica, objavili su u četvrtak vojvođanski mediji.

➡️
Koronavirus - najnovije informacije

U novosadskim bolnicama trenutačno se liječi gotovo 540 pacijenata, što je apsolutni rekord i za 200 pacijenta više nego na vrhuncu epidemijskog vala u srpnju, prenio je portal Autonomija. Navodi da je u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) 11 klinika pretvoreno u COVID bolnice, a uz njih radi i Vojna bolnica te dio Instituta za plućne bolesti.

U Vojvodini je u 24 sata registrirano više od 2.000 novih slučajeva, a u svim općinama i dalje se bilježi visoka razina obolijevanja, priopćio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Kako se navodi, najviše zaraženih je registrirano u Novom Sadu - 486, ali situacija je kritična i u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

Pokrajinski tajnik za zdravstvo Zoran Gojković najavio je da će zato pokrenuti proceduru da se Novosadski sajam pretvori u privremenu COVID bolnicu.

Institut za javno zdravlje Vojvodine epidemiološku je situaciju u svim gradovima i općinama pokrajine opisao kao izvanrednu, s daljnjom tendencijom pogoršanja.

U ovom trenutku broj registriranih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 30.389, ali Institut procjenjuje da je taj broj mnogo veći. Najveći broj registriranih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu 9.638, slijedi Pančevo s više od 3.000, Zrenjanin s više od 1.900 i zatim Kikinda, Subotica i Bačka Palanka s više od 1.000 aktivnih slučajeva, navode u Institutu. Zaključuje se da je zdravstveni sustav u iznimno teškoj situaciji, gotovo kritičnoj.

U Srbiji su tijekom posljednja 24 sata registrirana 7.802 nova slučaja zaraze koronavirusom.  Preminula je 61 osoba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!