12:50 / 01.06.2020.

Autor: I.D./HINA

Kruzer napustio Japan nakon jednomjesečne karantene

Foto: Kyodo/REUTERS

Foto: Kyodo/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Brod težak 86 tisuća tona pristao je u luku potkraj travnja zbog održavanja, bez putnika, sa 623 člana posade. Većina je u karanteni na brodu, nakon što je koronavirus potvrđen kod 149 članova posade.
Kruzer Costa Atlantica, na kojemu je koronavirus potvrđen kod više od 100 osoba, napustio je japansku luku Nagasaki te putuje prema Filipinima, objavili su u ponedjeljak lokalni dužnosnici.

- Sve o koronavirusu

Brod je napustio luku Nagasaki u nedjelju nakon mjesec dana karantene. Costa Atlantica drugi je brod na kojemu su potvrđeni slučajevi zaraze koronavirusom, koji je morao ostati neko vrijeme u Japanu.

Brod težak 86 tisuća tona pristao je u luku potkraj travnja zbog održavanja, bez putnika, sa 623 člana posade. Većina je u karanteni na brodu, nakon što je koronavirus potvrđen kod 149 članova posade.

- Još ih je šest hospitalizirano i nisu životno ugroženi, rekli su dužnosnici prefekture Nagasaki.

- Preostali su negativni na koronavirus, a brod je napustio Nagasaki sa 126 članova posade koja se uputila prema filipinskoj prijestolnici Manili, rekao je dužnosnik prefekture Nagasaki Kenjo Ura za Reuters.

Guverner prefekture Nagasaki Hodo Nakamura rekao je u nedjelju novinarima da je ovaj slučaj ukazao na "potrebu za sustavom koji će znati zdravstveno stanje članova posade" kada kruzeri ulaze u Japan, uključujući razmjenu informacija sa stranim kompanijama.

Član obitelji jednog od mornara kazao je da je završila karantena, ali se očekuju financijski problemi zbog manjeg broja putovanja, piše Reuters.

Rosan Ogayon, kći kapetana kruzera, kazala je da bi se njen otac mogao ubrzo vratiti u rodnu Manilu. On se izliječio, ali ne radi dok kompanija ne počne organizirati putovanja.

- Zbog pandemije moj otac u međuvremenu ne može raditi, što znači da ne može za nas zaraditi novac, kazala je studentica Rosan Ogayon za Reuters.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!