18:00 / 28.03.2020.

Autor: HRT

Kruzeru Artania s više desetaka zaraženih dopušteno uplovljavanje

Foto: REUTERS/Erick Marciscano/ilustracija

Foto: REUTERS/Erick Marciscano/ilustracija

Foto: - / REUTERS

Na početku je sedam putnika bilo pozitivno na koronavirus a sada ih je više desetaka.
Deseci novih slučajeva Covida-19 otkriveni su u subotu među 800 putnika kruzera Artania, kojem je konačno dopušteno uploviti u Freemantle, na zapadu zemlje, nakon što su od utorka plutali udaljeni od australske obale.

Vlasti države Zapadna Australija ranije su zabranile tom brodu na kojem su uglavnom njemački putnici pristajanje u Freemantleu i tražile su da napusti australske vode te da nastavi predviđeno putovanje prema Južnoafričkoj Republici.

Na početku je sedam putnika bilo pozitivno na koronavirus a sada ih je više desetaka.

Australija je utvrdila slučajeve Covida-19 nakon što je brod bio pristao u Sydneyju.

Premijer države Mark McGowan je izjavio medijima da je odluka o dopuštanju uplovljavanja njemačkom brodu donesena nakon što je izbio "kritičan" broj slučajeva koronavirusa na brodu.

Deseci putnika su razvili simptome na brodu i medicinsko osoblje je identificiralo 46 sumnjivih slučajeva Covida-19, od kojih jedan za hospitalizaciju. Još dva pacijenata su evakuirana s broda i hospitalizirana.

Oko 800 putnika sljedećih će dana biti vraćeni u domovinu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!