11:39 / 27.07.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Kubansko veleposlanstvo u Parizu napadnuto molotovljevim koktelima

Kubansko veleposlanstvo u Parizu napadnuto molotovljevim koktelima

Kubansko veleposlanstvo u Parizu napadnuto molotovljevim koktelima

Foto: Benoit Tessier / REUTERS

Kubansko veleposlanstvo u Parizu priopćilo je u utorak da je njihova zgrada napadnuta molotovljevim koktelima, što je nanijelo ozbiljnu materijalnu štetu, ali diplomatsko osoblje nije ozlijeđeno.

Veleposlanstvo je na svom službenom Twitteru objavilo fotografije oštećenja na zgradi i osudilo napad. Nije rečeno tko bi mogao biti odgovoran.


- Izravno odgovorni za ta djela su oni koji potiču nasilje i mržnju protiv naše zemlje, objavilo je kubansko ministarstvo vanjskih poslova na Twitteru.


Glasnogovornik policije nije imao neposredan komentar.


Kubu potresaju prosvjedi protiv duboke ekonomske krize, vladina postupanja s pandemijom koronavirusa i ograničavanja građanskih sloboda, što je navelo zemlju koju vode komunisti da ograniči pristup društvenim mrežama i platformama za razmjenu poruka.


Ministri vanjskih poslova Sjedinjenih Država i 20 drugih zemalja osudili su u ponedjeljak masovna uhićenja na Kubi i pozvali na potpuno vraćanje pristupa internetu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!