19:24 / 07.11.2020.

Autor: I.Z./Dnevnik/IMS/HRT

Kurelić: Amerika se nalazi u nezgodnoj situaciji

-

-

Foto: - / -

Kurelić je kazao kako smatra da će doći do problema ako u prijelaznom periodu Trump i dalje bude osporavao rezultate izbore jer se onda Amerika nalazi u nezgodnoj situaciji.
Profesor Zoran Kurelić sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti kazao je u Dnevniku HRT-a kako su zadnji izbori u Americi bili povijesni, jer ni jedan predsjednik SAD-a nije dobio toliki broj glasova kao Joe Biden. Dodao je da i Donald Trump dobio više glasova nego na prošlim izborima te da ne priznaje rezultate izbora. ➡️ Biden osvojio Pennsylvaniju, postao 46. američki predsjednik ➡️ Tko je Joe Biden? ➡️ Sve o američkim izborima 2020.  ➡️ Veselje na ulicama američkih gradova

Poručio je da Trump može sudski osporiti rezultate izbore, ali pitanje je koliko će u tome biti uspješan. Kurelić je kazao kako smatra da će doći do problema ako u prijelaznom periodu Trump i dalje bude osporavao rezultate izbore jer se onda Amerika nalazi u nezgodnoj situaciji.

Istaknuo je kako vjeruje da Trump neće priznati rezultate izbora te očekuje zaoštravanje odnosa, ali do 20. siječnja 2021. novi predsjednik preuzima svoju dužnost.

- Vidjet ćemo što će se događati, jako je važno kako će reagirati mediji koji su pratili Trumpa, već se vidi kako neke novine koje su bile uz njega, više nisu. Treba vidjeti i kao će republikanska stranka reagirati, poručio je profesor Zoran Kurelić.

Kurelić: Biden će biti naklonjeniji Europskoj uniji

Naglasio je kako je vrlo važno da u Americi ne dođe do obračuna i nasilja u prvom trenutku, te smatra kako od Bidena treba očekivati "prave korake".

Kurelić vjeruje da će Biden obnoviti veze Amerike s Europskom unijom, da će obnoviti Zapad kao ideju, te da će biti naklonjeniji Europskoj uniji i NATO-u.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!