10:40 / 17.10.2018.

Autor: D.M./Hina

Lagarde zbog Khashoggija promijenila planove

-

-

Foto: - / -

Lagarde je trebala sljedeći tjedan govoriti na skupu Inicijative za buduća ulaganja. Tijekom vikenda, rekla je da je "užasnuta" nestankom Khashoggija ali da i dalje planira ići na skup.
Direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Christine Lagarde odgodila je posjet Saudijskoj Arabiji, rekao je njezin glasnogovornik, u jeku afere oko nestanka saudijskog novinara Jamala Khashoggija u Istanbulu.

"Ranije planirani posjet izvršne direktorice regiji Bliskog istoka je odgođen", rekao je glasnogovornik, ali nije rekao da je ta odgoda povezana sa slučajem Khashoggi. Lagarde je trebala sljedeći tjedan govoriti na skupu Inicijative za buduća ulaganja. Tijekom vikenda, rekla je da je "užasnuta" nestankom Khashoggija ali da i dalje planira ići na skup.

Jamal Khashoggi, kritičar saudijskih vlasti, nestao je 2. listopada nakon što je posjetio konzulat svoje zemlje u Istanbulu radi administrativnih poslova vezanih uz skoro vjenčanje. Po turskim dužnosnicima, ubili su ga agenti iz Saudijske Arabije. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!