07:18 / 19.03.2018.

Autor: S.M./Hina

Lavrov otkazao posjet Vijetnamu

Foto: twitter

Foto: twitter

Foto: - / -

Zbog iznenadnog razloga posjet ruskog ministra vanjskih poslova Vijetnamu neće se dogoditi kao što je bilo planirano, piše u priopćenju vijetnamske diplomacije objavljenom sat prije predviđenog susreta s vijetnamskim predsjednikom.
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u posljednjem je trenutku otkazao posjet Vijetnamu planiran za ponedjeljak, i to zbog iznenadnog razloga, navodi Hanoj, dan nakon predsjedničkih izbora u Rusiji.

Zbog iznenadnog razloga posjet ministra vanjskih poslova Vijetnamu neće se dogoditi kao što je bilo planirano, piše u priopćenju vijetnamske diplomacije objavljenom sat prije predviđenog susreta s vijetnamskim predsjednikom Tran Dai Quangom.

Lavrov je otkazao posjet zbog tehničkog, a ne političkog razloga, rekao je za AFP ruski diplomatski izvor u Hanoju. Jučer smo obaviješteni o otkazivanju posjeta. Zasad nije naveden nikakav razlog, rekao je, pak, vijetnamski sigurnosni izvor.

Vladimir Putin jučer je ponovno izabran za predsjednika i to mu je četvrti mandat na čelu Rusije. 

Otkazivanje putovanja Sergeja Lavrova, bliskog suradnika Vladimira Putina i člana ruske vlade dugi niz godina, događa se dok se u Velikoj Britaniji očekuje dolazak međunarodnih stručnjaka koji će ispitati tvar korištenu u trovanju bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!