17:03 / 27.10.2020.

Autor: I.Z./Hina

Lavrov u samoizolaciji, odloženi posjeti Srbiji i BiH

Foto: Denis Balibouse/ REUTERS

Foto: Denis Balibouse/ REUTERS

Foto: - / REUTERS

Šef ruske diplomacije trebao je doputovati u radni posjet Bosni i Hercegovini 28. listopada, a u dvodnevni posjet Srbiji 28. i 29. listopada.
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov nalazi se u samoizolaciji zbog kontakta s osobom zaraženom koronavirusom, a svi planirani posjeti i sastanci se odlažu, objavio je ruski portal Sputnjik, pozivajući se na službu za medije Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije. ➡️ Beroš: U KB Dubrava poslana zdravstvena inspekcija
➡️ Zagrebačka Arena, bolnica za COVID pacijente 
➡️
Studenti medicine na raspolaganju sustavu 
➡️
Kako spriječiti kolaps bolničkog sustava? 
➡️
Fuchs: Škole nisu žarišta, nema zatvaranja 

Zbog kontakta s osobom zaraženom covidom 19 Sergej Lavrov bit će u samoizolaciji. Ranije planirani posjeti i sastanci se odlažu. On se dobro osjeća, navedeno je u priopćenju ruskog ministarstva.

Šef ruske diplomacije trebao je doputovati u radni posjet Bosni i Hercegovini 28. listopada, a u dvodnevni posjet Srbiji 28. i 29. listopada, kada je bio predviđen sastanak sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Lavrov je, prema pisanju beogradskih medijia, trebao nazočiti svečanosti povodom završetka unutarnjeg uređenja Hrama Svetog Save i sastati se s patrijarhom SPC-a Irinejem. Prema neslužbenom protokolu, planirano je bilo i sudjelovanje ruskog šefa diplomacije ceremoniji paljenja Vječnog plamena na groblju Osloboditelja Beograda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!