14:40 / 06.08.2020.

Autor: HRT/Hina

Ledenjak na Mont Blancu samo što se nije odlomio

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Policija i civilna zaštita od jutros provode operacije evakuacije i osiguravanja, dok lokalne vlasti zabrinjavaju najavljene visoke temperature za sljedeća tri dana.
Dio ledenjaka Grandes Jorasses u talijanskom dijelu masiva Mont Blanca samo što se nije odlomio zbog vrućine pa je pokrenuta evakuacija više desetaka stanovnika i turista, objavile su lokalne vlasti.

Oko 500.000 kubičnih metara leda samo što se nije odvojilo od ledenjaka Panpincieux, na području općine Courmayeur, navodi se u uredbi općine regije Val d'Aosta, na granici s Francuskom.

Nekoliko cesta koje vode u dolinu Val Ferret je zatvoreno, sukladno uredbi. Vlasti su naredile evakuaciju 30-ak kuća u "crvenoj zoni" u donjem dijelu Val Ferreta. Policija i civilna zaštita od jutros provode operacije evakuacije i osiguravanja, dok lokalne vlasti zabrinjavaju najavljene visoke temperature za sljedeća tri dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!