22:46 / 29.06.2020.

Autor: B.A./Hina

Leicester uveo lokalnu karantenu zbog visoke razine zaraze

Foto: REUTERS/Carl Recine

Foto: REUTERS/Carl Recine

Foto: - / REUTERS

Engleski grad mora ponovno vratiti striktnu karantenu jer ima postotak zaraze koronavirusom puno veći nego li bilo gdje drugdje u zemlji.
Engleski grad Leicester mora ponovno vratiti striktnu karantenu jer ima postotak zaraze koronavirusom puno veći nego li bilo gdje drugdje u zemlji, kazao je u ponedjeljak pred parlamentom ministar zdravstva Matt Hancock.

Dok se ostatak Velike Britanije priprema za ublažavanje mjera socijalne distance od 4. srpnja, Hancock je rekao da će se škole i trgovine u Leicesteru, koje ne prodaju osnovne živežne namirnice, morati zatvoriti te je pozvao ljude da ne putuju u taj grad ili iz njega.

- Ne prihvaćamo ovakve odluke olako, nego nam je na srcu interes ljudi u Leicesteru, kazao je Hancock.

Po njegovim riječima, Leicester je sam tijekom prošlog tjedna imao oko 10 posto svih slučajeva zaraze u zemlji, što je tri puta više nego u drugom gradu u zemlji po broju slučajeva zaraze. Po sedmodnevnoj stopi zaraze bilo je 135 slučajeva na 100.000 ljudi, naveo je ministar zdravstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!