Leteći predmet, vjerojatno balon, ušao u poljski zračni prostor iz Bjelorusije

13.05.2023.

13:18

Autor: Hina/HRT/A.V.

Balon za nadzor

Balon za nadzor

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Poljsko ministarstvo obrane je objavilo da je leteći predmet, vjerojatno balon za nadzor, ušao u poljski zračni prostor iz smjera Bjelorusije.

Poljski centar za kontrolu leta primijetio je predmet prije nego što je nestao s radara u blizini grada Ripina, duboko u unutrašnjosti Poljske.

Jedinica za potragu teritorijalne obrane već je mobilizirana kako bi se predmet pronašao, reklo je ministarstvo za poljsku novinsku agenciju PAP.

Ministar obrane Mariusz Błaszczak se nedavno suočio s kritikama nakon što je u šumi blizu grada Zamošća, nedaleko od granice s Ukrajinom, pronađena olupina predmeta, za koji je moguće da je bio projektil.

Ministarstvo obrane je kasnije priznalo da je olupina, "vjerojatno raketa", ušla u poljski zračni prostor najranije 16. prosinca, no da kontrola zračnog prostora nije odmah upozorila ministarstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!