Letica: Patrioti su skupi da bi se trošili na jeftine iranske dronove

23.12.2022.

10:29

Autor: M.M./Vijesti/IMS/HTV/HRT

Letica: Patrioti su skupi da bi se trošili na jeftine iranske dronove

Letica: Patrioti su skupi da bi se trošili na jeftine iranske dronove

Foto: Vijesti / HTV/HRT

Može li dogovor sa SAD-om i slanje sustava protuzračne obrane promijeniti odnose na terenu te zaštititi ključnu infrastrukturu i stanovnike Ukrajine. 

- Mislim da je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski to napravio dobro i na dobar način, s obzirom na određene izjave posebno Republikanskih senatora i drugih američkih predstavnika koji su izrazili određenu skepsu zbog pomoći SAD-a - kakve pomoći, kolike i do kada, Ukrajini. Taj govor je bio tako intoniran da je on dobio ovacije u Kongresu, ali te odluke još nisu donesene. Vidjet ćemo kad će biti implementirane i kada će taj sustav biti u funkciji u Ukrajini, rekao je Ante Letica, stručnjak za sigurnost.

- Patrioti su vrlo efikasan sustav, ali i vrlo sofisticiran. Obuka traje dugo, treba s njima znati upravljati, ali treba ih znati i zaštiti. Oni su skupi da bi se trošili na jeftine iranske dronove. Patrioti su za rušenje zrakoplova i krstarećih raketa. Ne radi se samo o izravnoj pomoći Ukrajini, nego psihološkoj pomoći i nastojanju da se ukrajinskoj vojsci podigne moral da bi se što bolje i kvalitetnije oduprli ruskoj agresiji, istaknuo je Letica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!