19:23 / 12.04.2022.

Autor: M.Š./HRT

"Linije obrane za rusku vojsku za sada su se pokazale kao neprobojni bedemi"

Miro Aščić iz Ukrajine

Miro Aščić iz Ukrajine

Foto: HTV / HRT

Rusi razmještaju snage na istoku Ukrajine - cilj im je osvojiti cijelu regiju Donbas. Iz stožera ukrajinske vojske poručili su da su spremni za veliku i vjerojatno odlučujuću bitku.

- Bit će to ključna bitka u kojoj obje strane igraju na sve ili ništa. Posebice za Rusiju kojoj izgubljena bitka u Donbasu znači i izgubljeni rat u Ukrajini. Očito su ruski planeri shvatili da nemaju dovoljno snage za zauzimanje cijelog Donbasa, pa su povukli vojsku sa sjevera Ukrajine i sada tu vojsku pregrupiraju i razmještaju u Donbasu. Na internetu se mogu vidjeti dugačke kolone kako iz Rusije napreduju prema Donbasu, izvijestio je u javljanju u središnjem Dnevniku naš reporter Miro Aščić

S druge strane, glavnina ukrajinske vojske nalazi se u Donbasu, prema nekim podacima tamo je više od 80 tisuća ponajboljih vojnika, izvijestio je Aščić.

- Oni su se tamo ukopavali osam godina, riječ je o stotinama kilometara tunela. Linije obrane su se za sada pokazale za separatističku vojsku i ruske postrojbe poput neprobojnih bedema, dodaje. 

Ističe također da se ukrajinska vojska nalazi u okruženju s tri strane, sa sjevera, juga i istoka.

- Vodit će se frontalni rat za svako selo i svaki grad.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!