22:27 / 03.04.2020.

Autor: Iva Magušić-Dumančić/Dnevnik/M.M./HRT/Hina

Ljubav u doba korone

Foto: REUTERS/Fabian Bimmer

Foto: REUTERS/Fabian Bimmer

Foto: - / REUTERS

Stariji ljubavni par sastaje se svaki dan na pikniku na dansko-njemačkoj granici koja je zatvorena u borbi protiv širenja koronavirusa.
A ovakva se ljubav rijetko viđa. Imaju gotovo 90 i vole se toliko da ih ni epidemija ni zatvorene granice ne mogu razdvojiti.

Inga Rasmussen (85), koja živi u Gallehusu u Danskoj, upoznala je 89-godišnjeg Karstena Tuechsena Hansena prije dvije godine. Oboje su udovci i brzo su se zaljubili jedno u drugo.

Rasmussen se doveze do granice s ležaljkama, a Hansen na njihov susret stiže biciklom pa ondje grickaju kekse i toče si rakiju koju si razrijede vrućom vodom iz termosice. Dijeli ih crveno bijela barikada.

- Nema druge, volimo se i dalje. Ne možemo protiv toga. Ona ne može spavati, ja ne spavam jer nije pokraj mene. Lijepo je vidjeti se barem jednom dnevno, ne možemo se poljubiti ili zagrliti, ali barem možemo porazgovarati, kaže Hansen.

Ipak, bez obzira na ljubav - drže se pravila - razmak je tu, nema zagrljaja ni poljubaca. Jer zdravlje je, kažu, najvažnije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!