London: napad nožem ispred British Museuma, napadač uhićen

08.08.2023.

14:10

Autor: Hina/HRT/V.G.

Napad nožem ispred British Museuma

Napad nožem ispred British Museuma

Foto: Ilustracija / Shutterstock

U utorak je na ulazu u londonski British Museum nožem izboden muškarac, a napadač je uhićen, objavila je policija, isključivši mogućnost terorističkog napada.

Prema pisanju nekih britanskih medija, svi posjetitelji jedne od najposjećenijih atrakcija britanske prijestolnice i muzeja u čijoj se zbirci, među ostalim eksponatima, nalaze kamen iz Rosette i mramor iz Partenona, evakuirani su.

Mnogi su tu informaciju objavili na društvenim mrežama.

Policija je priopćila da "nema većeg rizika za javnost".

U priopćenju, među ostalim, stoji da je Scotland Yard intervenirao zbog "izoliranog incidenta koji se ne smatra terorističkim napadom" oko 10 sati po mjesnom vremenu.

U objavi stoji i da je muškarac s ubodnom ranom prevezen u bolnicu, a drugi je nakon incidenta "priveden zbog napada i nanošenja ozljeda".

Sve se dogodilo na "na raskrižju ulice Russell i Museum Streeta", na mjestu na kojem je glavni ulaz u muzej, objavio je Scotland Yard.

U Ujedinjenom Kraljevstvu posljednjih je godina bilo više napada nožem koje su izveli džihadisti.

Zločini hladnim oružjem česti su u Ujedinjenom Kraljevstvu jer se u toj zemlji posjedovanje vatrenog oružja strogo kontrolira.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!