Lubkivski iz Kijeva: Noć bila napeta, jučer smo ubili 170 pripadnika ruskih postrojbi

22.03.2022.

09:23

Autor: M.Š./HRT

Bivši veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj Markijan Lubkivski

Bivši veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj Markijan Lubkivski

Foto: HTV / HRT

U Kijevu, nakon što je uništen trgovački centar i nekoliko stambenih zgrada, na snazi je policijski sat. 

Markijan Lubkivski, bivši ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj, u našoj specijalnoj emisiji posvećenoj ratu u Ukrajini, rekao je da je situacija noćas bila dosta napeta.

- Neprijatelj je gađao po objektima u predgrađu Kijeva. Na udaru su bili gotovo svi gradovi u Ukrajini, ne gađa se samo glavni grad. Situacija u Mariupolju je katastrofična, to je grad koji je agresor okružio. Nevini ljudi stradavaju, a nažalost, ne možemo sve ljude izvući s obzirom na to da Rusi pucaju na autobuse, automobile, na ljude koji nastoje izaći.

Dodaje da neprijatelj nije uspio ući u sam Kijev.

- Resori rade na tome da likvidiraju grupe neprijatelja, radi se o izviđačkim postrojbama. Ali to su manje operacije. Jučer je bilo ubijeno 170 neprijatelja, to su male skupine koje ulaze. To mogu biti i žene koje govore ukrajinski. Kijev sada funkcionira kao grad, kako može funkcionirati grad u ratnim okolnostima. Panike nema, moral je građana i vojske vrlo visok. Nemam dvojbe da ćemo se obraniti od agresora, dodaje Lubkivski.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!