19:01 / 09.04.2018.

Autor: HRT

Lufthansa otkazala 800 letova zbog štrajka u javnom sektoru

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zbog štrajka upozorenja koji je sazvao njemački sindikat za sutra otkazane su stotine Lufthansinih letova.
Zbog štrajka upozorenja, koji je za sutra sazvao njemački sindikat, otkazane su stotine Lufthansinih letova.

Umjesto 1.600 letova u zračnu luku u Frankfurtu, Muenchenu, Koelnu i Bremenu, samo će ih letjeti 800, navodi se u izjavi Lufthanse. Time će biti zahvaćeno 90.000 putnika. Pedeset i osam interkontinentalnih letova također je otkazano.

Lufthansa je rekla da putnici mogu promijeniti svoje letove bez nadoplate, ili, za domaće destinacije, zamijeniti svoje letove za željezničke karte.

Njemački sindikat Verdi svojim štrajkom upozorenja zaprijetio je da će nastati zastoj i u drugim dijelovima njemačke ekonomije, uključujući lokalni promet, vrtiće i pravne službe.

Pregovori o sporu oko plaća trebali bi početi u nedjelju.

Minimalni utjecaj štrajka njemačkih javnih službi na letove Croatia Airlinesa

Opći štrajk javnih službi u Njemačkoj uzrokovat će minimalne promjene u sutrašnjem planiranom redu letenja Croatia Airlinesa između Hrvatske i Njemačke, priopćio je Croatia Airlines.

Zbog ograničenog kapaciteta zračne luke Frankfurt otkazan je sutrašnji prvi jutarnji let iz Zagreba u Frankfurt s polaskom u 7 sati i 45 minuta, a putnici su preusmjereni na sljedeći let u Frankfurt s polaskom u 9 sati i 10 minuta. Posljedično je otkazan i prvi prijepodnevni let Frankfurt - Zagreb s planiranim polaskom u 10 sati. Putnici s tog leta bit će preusmjereni na let Frankfurt - Split, s polaskom u 12 sati i 5 minuta, a zatim iz Splita do Zagreba poslijepodnevnim letovima.

Sve ostale sutrašnje letove između Hrvatske i Njemačke, te obratno, kompanija planira obaviti prema planiranom redu letenja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!