22:33 / 01.02.2018.

Autor: HRT

Mariju Nobilu visoko belgijsko odličje

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Odlikovan je u središtu NATO-saveza Velikim križem Kraljevine Belgije, visokim odličjem za diplomatsku službu i razvijanje hrvatsko-belgijskih odnosa tijekom svojeg mantada u toj zemlji.
Mario Nobio, veleposlanik RH pri NATO-u odlikovan je u središtu NATO-saveza Velikim križem Kraljevine Belgije, visokim odličjem za diplomatsku službu i razvijanje hrvatsko-belgijskih odnosa tijekom svojeg mantada u toj zemlji.

Nobilo je u hrvatskoj vanjskoj politici od osnutka Hrvatske. Kao vanjskopolitički savjetnik predsjednika Franje Tuđmana bio je u službi u svim prijelomnim trenucima naše domovine. Bio je prvi hrvatski veleposlanik u UN-u, kada se o sudbini Hrvatske odlučivalo u Vijeću sigurnosti.

Sudjelovao je u gotovo svim međunarodno važnim sporazumima - od dezintegracije bivše Jugoslavije preko Daytona i Washintonskog sporazuma, do hrvatskih pristupnih pregovra za ulazak u Europsku uniju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!