22:33 / 24.09.2020.

Autor: I.D./HINA

Mary Trump tuži američkog predsjednika i obitelj zbog prevare

Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

Foto: - / REUTERS

Varanje nije bio samo obiteljski posao, bio je to način života, piše u tužbi.
Mary Trump, nećakinja Donalda Trumpa, tužila je u četvrtak američkog predsjednika, tvrdeći da su je on i drugi članovi obitelji prevarili za desetke milijuna dolara nasljedstva.

Tužba podnesena na sudu na Manhattanu protiv Donalda Trumpa, njegove sestre Maryanne Trump Barry i kompanije njegova brata Roberta Trumpa, koji je umro u kolovozu, optužuje ih za "obijesnu prevaru" i urotu.

Te je tvrdnje Mary Trump iznijela i u svojoj nedavno objavljenoj knjizi "Too Much and Never Enough: How My Family Created the World's Most Dangerous Man."

Trumpove je optužila da su je "istisnuli" dok su pokušavali steći kontrolu nad imovinom njezina djeda Freda Trumpa, oca Donalda Trumpa, koji je umro 1999.

- Varanje nije bio samo obiteljski posao, bio je to način života, piše u tužbi.

U izjavi koju je novinarima dostavio njezin odvjetnik, Mary Trump kaže da su je optuženi "izdali, urotivši se da bi me pokrali, lažući o vrijednosti imovine koju sam naslijedila i nasamarivši me da se svega odreknem za djelić prave vrijednosti".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!