Masakr u Uti - ubio sedam članova obitelji, od kojih petero djece, pa sebe

06.01.2023.

07:12

Autor: HINA/HRT/A.S.

Muškarac ubio sedam članova obitelji, od kojih petoro djece

Muškarac ubio sedam članova obitelji, od kojih petoro djece

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Muškarac iz Ute čija je žena podnijela zahtjev za razvod braka neposredno prije Božića, ustrijelio je sedam članova svoje obitelji, uključujući petero djece u dobi od 4 do 17 godina, a zatim i sebe, izvijestili su dužnosnici gradića Enoch City.

U priopćenju koje je u četvrtak izdao Enoch City, muškarac je identificiran kao 42-ogodišnji Michael Haight, koji je ubio svoju suprugu Taushu Haight (40) i njezinu majku Gail Earl (78).

Ubijena djeca su dječaci od četiri i sedam godina te djevojčice u dobi od sedam, 12 i 17 godina, navode u priopćenju bez imena.


- Policija je pozvana u njihov dom na provjeru nakon što se obitelj nije čula dulje vrijeme, a pronašli su tijela troje odraslih i petero maloljetnika, rekao je gradski upravitelj Rob Dotson.

- Haightovi su bili moji susjedi. Najmlađa djeca igrala su se u mojem dvorištu s mojim sinovima, rekao je gradonačelnik Geoffrey Chesnut, dodajući da je Enoch City vrlo bliska zajednica. Susjedi su dobri. Ljudi su divni. A napor koji ulažemo jedni u druge je poput onog u obitelji. 

Chesnut je rekao da je policija došla u provjeru nakon što je Tausha Haight propustila sastanak u gradu i nisu uspjeli do nje doći, kao i da su ona i jedna od njezinih kćeri viđene na crkvenom događaju u utorak navečer.

Gradski dužnosnici odbili su komentirati zaključke da je na događaj utjecao zahtjev za razvod, za koji su rekli da je podnesen 21. prosinca.

Enoch City s oko 8000 stanovnika nalazi se u jugozapadnom dijelu Ute, oko 400 kilometara južno od Salt Lake Cityja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!