08:52 / 03.06.2018.

Autor: M.M./Hina

Mattis: Nema slabljenja sankcija Sj. Koreji bez denuklearizacije

-

-

Foto: - / -

Američki ministar obrane izjavio je da ne bi trebalo biti nikakvog popuštanja kada je riječ o sankcijama protiv Sjeverne Koreje dok ostvare punu denuklearizaciju.
Američki ministar obrane James Mattis izjavio je kako ne bi trebalo biti nikakvog popuštanja kada je riječ o sankcijama protiv Sjeverne Koreje dok ne ostvare punu denuklearizaciju, prenijeli su južnokorejski mediji. 

U najboljem slučaju možemo predvidjeti neravnomjeran tijek pregovora, rekao je Mattis uoči trilateralnog sastanka sa sjevernokorejskim i japanskim ministrima obrane u Singapuru, prenijela je južnokorejska agencija Yonap.

Moramo održati snažno, suradničko, obrambeno stajalište kako bismo omogućili našim diplomatima da pregovaraju s pozicije snage u ovom kritičnom trenutku, rekao je američki ministar obrane.  Sjeverna Koreja dobit će pomoć samo ako učini provjerljive i nepovratne korake ka denuklearizaciji, istaknuo je Mattis.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!