20:55 / 24.02.2021.

Autor: Hina/V.G.

Mediji: U Kostariki priveden Hrvat kojeg Hrvatska traži zbog droge

U Kostariki priveden Hrvat

U Kostariki priveden Hrvat

Foto: Ilustracija / Pixabay

Policija u Kostariki uhitila je 45-godišnjeg hrvatskog državljanina Miroslava Aničića, osumnjičenog za povezanost s trgovinom drogom, na temelju uhidbenog naloga koji je za njim raspisala Hrvatska, izvijestio je u srijedu lokalni portal San Carlos Digital iz Kostarike.


Aničić je uhićen pokraj svoje kuće u mjestu Boca de Arenal, u provinciji Alejuela, na sjeveru te srednjoameričke zemlje.

Policija ga je privela na temelju Interpolove tjeralice. Hrvatska je raspisala uhidbeni nalog 2018. godine, a on se od 2019. godine nalazio u Kostariki, piše San Carlos Digital. Kostarikanska policija je slijedila njegov trag posljednjih šest mjeseci sve dok ga nije pronašla u Boca de Arenalu.

Tamošnji sud bi trebao odlučiti o njegovu izručenju Hrvatskoj.

Interpolov ured u San Joseu, glavnom gradu Kostarike, te hrvatsko ministarstvo unutarnjih poslova nisu trenutno odgovorili na upit Hine. Aničić nije bio dostupan za komentar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!