Međunarodni koncertni maraton "Spasite Ukrajinu - Zaustavite Rat", poruku poslao i Plenković

27.03.2022.

20:09

Autor: M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Andrej Plenković

Andrej Plenković

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

U tijeku je veliki međunarodni dobrotvorni koncertni maraton "Spasite Ukrajinu - Zaustavite Rat". Koncert se održava u Varšavi, a tijekom njega brojni će glazbenici, umjetnici, političari, intelektualci, glumci i sportaši iz cijeloga svijeta dati potporu Ukrajini i zatražiti od međunarodne zajednice da se uključi u zaustavljanje ruske agresije. Poruku je poslao i premijer Andrej Plenković.

Dragi ukrajinski i poljski prijatelji, Ukrajina je žrtva ruske agresije. Cijela Europa, uključujući nas u Zagrebu u Hrvatskoj, izražava snažnu solidarnost s ukrajinskim narodom i njihovom borbom za slobodu. Oni se bore ne samo za Ukrajinu već i za vrijednosti koje svi mi dijelimo. Stoga će Hrvatska i hrvatski narod nastaviti izražavati solidarnost, potporu i pomoć u političkom, humanitarnom, tehničkom i bilo kojem drugom smislu kako bismo im pomogli u borbi za njihovu zemlju i da ostanu neovisna i slobodna država. Slava Ukrajini!, poručio je premijer Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!