07:30 / 19.03.2018.

Autor: S.M./Hina

Međunarodni stručnjaci dolaze u London zbog afere trovanja, Putin odbija optužbe

Foto: twitter

Foto: twitter

Foto: - / -

Vladimir Putin, koji je jučer ponovno izabran na šestogodišnji predsjednički mandat, odlučno je sinoć odbio te optužbe nazivajući ih besmislenima.
Međunarodni stručnjaci trebaju u ponedjeljak doputovati u Veliku Britaniju, gdje će ispitati tvar iskorištenu za trovanje bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripala, za što je Vladimir Putin, pobjednik predsjedničkih izbora u Rusiji, odlučno otklonio svaku odgovornost.

Stručnjacima Organizacije za zabranu kemijskog oružja trebaju se predati uzorci tvari koja je 4. ožujka iskorištena za trovanje Skripala i njegove kćeri, a uzorci će se analizirati u najuglednijim međunarodnim laboratorijima, rekao je jučer britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson. Rezultati te analize bit će poznati za dva tjedna.

Johnson je usto kazao da London raspolaže dokazima da je Rusija u posljednjih deset godina ne samo htjela proizvesti nervne agense radi ubojstva, nego je i stvorila zalihe agensa novičoka, koji je, tvrde britanske vlasti, korišten u trovanju Sergeja Skripala.

Vladimir Putin, koji je jučer ponovno izabran na šestogodišnji predsjednički mandat, odlučno je sinoć odbio te optužbe nazivajući ih velikom besmislicom. Da netko može pomisliti da bi si netko u Rusiji dopustio takve stvari prije izbora i Svjetskog nogometnog prvenstva, to je apsurdno, to je velika besmislica, rekao je novinarima nakon pobjede na predsjedničkim izborima. To je jednostavno nezamislivo, dodao je u prvoj javnoj reakciji na optužbe Londona.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!