Medved i Čović: Nužnost promjene izbornog zakona u BiH

16:25 / 15.05.2022.

Autor: Vijesti u 17/HRT

Tomo Medved i Dragan Čović

Tomo Medved i Dragan Čović

Foto: HRT / HTV

U Orašju je obilježena 30. obljetnica 106. brigade Hrvatskog vijeća obrane. U obrani Bosne i Hercegovine poginuo je 271 pripadnik brigade, a oko tisuću je ranjeno. Prigodom obilježavanja, hrvatski čelnici još su jednom upozorili na nužnost promjene izbornog zakona kako bi se osigurala ravnopravnost Hrvata u BiH.

- Interes Republike Hrvatske je, kad govorimo o BiH i zastupanju hrvatskog naroda - potpuno jasan. Tražimo zastupljenost konstitutivnog hrvatskog naroda u BiH, ponovio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

- Nadam se da ćemo u petak imati dogovore s prvim ljudima Europskog vijeća i da ima dovoljno razumijevanja za otvorena pitanja nužne jednakopravnosti tri konstitutivna naroda - osobito najmalobrojnijeg, kao preduvjeta za gradnju europske BiH, poručio je Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!