16:25 / 22.02.2022.

Autor: HRT

Medvedev reagirao na Scholza: Europljani će plaćati 2000 eura za 1000 kubika plina

Dmitrij Medvedev

Dmitrij Medvedev

Foto: Alexey Nikolsky / REUTERS

Zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev reagirao je na izjavu njemačkog kancelara Olafa Scholza u vezi s projektom plinovoda Sjeverni tok II zbog novonastale situacije na istoku Ukrajine. 

Njemački kancelar Olaf Scholz naredio je da se zaustavi certificiranje plinovoda Sjeverni tok 2. Dobro došli u novi svijet u kojem će Europljani uskoro plaćati 2000 eura za tisuću kubika plina!, rekao je Dmitrij Medvedev u objavi putem Twittera. 

Priznanjem separatističkih područja na istoku Ukrajine, Rusija je stvorila potpuno novu situaciju i zbog najnovijeg razvoja događaja moramo iznova sagledati situaciju, a to se tiče i projekta Sjeverni tok II, rekao je njemački kancelar Olaf Scholz. Kazao je da je od ministarstva gospodarstva zatražio ponovno ispitivanje tzv. sigurnosti opskrbe, što je preduvjet za izdavanje dozvole za rad.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!