Medvedev: Zapad će pokušati razbiti Rusiju na manje i slabije države

23.03.2023.

08:18

Autor: Hina/HRT/A.S.

Dmitrij Medvedev

Dmitrij Medvedev

Foto: Sputnik / Reuters

Zapadu se ne sviđa neovisnost Rusije i Kine i dolazeća desetljeća neće biti mirna jer će pokušati razbiti Rusiju na manje i slabije države, rekao je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev.

U intervjuu za državnu novinsku agenciju TASS Medvedev je rekao da je Ukrajina dio "Velike Rusije" te dodao da ne vidi mogućnosti za oživljavanje ruskih veza sa Zapadom u bliskoj budućnosti.

- Vjerujem da će se prije ili poslije stanje stabilizirati i razgovori nastaviti, no iskreno se nadam da će do tog vremena znatan dio tih ljudi (zapadnih čelnika) biti u mirovini, a neki i pokojni, rekao je.

Medvedev, koji je sada zamjenik predsjedatelja ruskoga vijeća sigurnosti, rekao je da će se pokušaj bilo koje zemlje da uhiti predsjednika Vladimira Putina na temelju uhidbenog naloga Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) shvatiti kao objava rata.  

ICC je prošli tjedan izdao nalog za uhićenje ruskog predsjednika, optuživši ga da je odgovoran za ratne zločine u Ukrajini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!