07:27 / 20.12.2020.

Autor: V.G./Hina

Meksički predsjednik razgovarao s Bidenom: Surađivat ćemo

FOTO: REUTERS/Henry Romero/File Photo

FOTO: REUTERS/Henry Romero/File Photo

Foto: - / REUTERS

Meksički ministar vanjskih poslova Marcelo Ebrard opisao je taj telefonski razgovor "srdačnim", te na Twitteru objavio da će "biti opsežne bilateralne suradnje.
Meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador razgovarao je telefonski u subotu s novoizabranim predsjednikom SAD-om Joeom Bidenom, nakon čega je rekao da su se obojica obvezala na suradnju u korist tih dviju susjednih država. ➡️ Biden će kazniti odgovorne za hakerski napad na vladu SAD-a
➡️ Elektori za Bidena
- Ponovno smo potvrdili posvećenost zajedničkom radu na dobrobit naših država i naroda, objavio je Lopez Obrador na Twitteru.

Meksički ministar vanjskih poslova Marcelo Ebrard opisao je taj telefonski razgovor "srdačnim", te na Twitteru objavio da će "biti opsežne bilateralne suradnje i vrlo dobrih odnosa između predsjednika Meksika i SAD-a" i da su to "dobre vijesti".

Čelnici dviju najvećih ekonomija Latinske Amerike, Meksika i Brazila, Bidenu su na izbornoj pobjedi čestitali u utorak ovog tjedna, dan nakon što je američko izborno tijelo potvrdilo Bidenovu pobjedu na izborima 3. studenoga. Time su bili i među čelnicima velikih država u svijetu koji su među zadnjima čestitali na toj pobjedi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!