14:33 / 31.05.2018.

Autor: M.M./Hina

Mektić: Ilegalna migracija u BiH pod kontrolom

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je kako je krizni fond Europske unije odobrio milijun eura pomoći BiH za suočavanje s izbjegličkom krizom.
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je kako je krizni fond Europske unije odobrio milijun eura pomoći BiH za suočavanje s izbjegličkom krizom. Istodobno je ustvrdio kako su te migracije pod nadzorom te kako bosanskohercegovačke vlasti uspijevaju učinkovito kontrolirati stanje.

Nakon redovite sjednice državnog operativnog stožera zaduženog za pitanje migracija, održane u Sarajevu, Mektić je novinarima kazao kako je od početka godine zabilježen ulazak 5.116 ilegalnih migranata u BiH, pri čemu je njih 4.526 izjavilo kako želi zatražiti azil, a takav zahtjev je podnijelo njih 475.

To je jedini točni podatak, a sva nagađanja političke naravi nemaju za cilj pomoći rješavanju problema nego proizvesti što je moguće veći kaos kao i na žalost dobiti 'jadne' političke poene, kazao je Mektić dodajući kako neki potpuno neutemeljeno govore o brojkama o desecima tisuća ilegalnih migranata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!