00:54 / 08.05.2018.

Autor: S.M./Hina

Melania Trump predstavila kampanju "Be Best" za pomoć djeci

-

-

Foto: - / -

Kad se djeca rano nauče pozitivno ponašati na internetu, društvene se mreže mogu koristiti na produktivne načine i poticati pozitivne promjene, izjavila je američka prva dama.
Američka prva dama Melania Trump najavila je kampanju u sklopu koje će  djeca učiti o važnosti društvenog, emocionalnog i fizičkog zdravlja, piše BBC. 

Cilj inicijative "Be Best" (Budi najbolji/a) promocija je zdravog življenja, korištenje društvenih mreža na pozitivan način i borba protiv zloporabe opojnih droga, naglasila je supruga američkog predsjednika.

Istaknula je kako je moralni imperativ njezine generacije preuzimanje odgovornosti i pomaganje djeciKao što svi znamo, društvene mreže mogu i pozitivno i negativno djelovati na našu djecu, no prečesto je to negativan način, poručila je. 

Kad se djeca rano nauče pozitivno ponašati na internetu društvene se mreže mogu koristiti na produktivne načine i poticati pozitivne promjene, dodaje. 

Najavila je da se u budućnosti planira fokusirati na borbu protiv zlostavljanja na internetu i razvijanje pozitivnih navika na društvenim mrežama. 

No kritičari se pitaju sluša li suprug Donald Trump njezine savjete u svojoj internetskoj interakciji, piše BBC. On je često napadan zbog korištenja Twittera za osobne napade na pojedince i dijeljenje provokativnog sadržaja. 
Tijekom predstavljanja inicijative Trump je sjedio u prvom redu i slušao što Melania govori, a nakon što je završila ustao je i pohvalio njezinu iskrenost. Nakon toga potpisao je proglas kojim je 7. svibnja postao datum posvećen inicijativi "Be Best".  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!