11:25 / 10.11.2020.

Autor: Hina/HRT

Melania Trump slijedi korake svojega supruga

Foto: REUTERS/Hannah Mckay/Jim Bourg

Foto: REUTERS/Hannah Mckay/Jim Bourg

Foto: - / REUTERS

Prva dama Amerike još nije obavila telefonski razgovor s budućom prvom damom Jill Biden.
Melania Trump, prva dama Amerike, slijedi korake svojega supruga Donalda Trumpa. Naime, još nije obavila telefonski razgovor s budućom prvom damom Jill Biden, piše Daily Mail.

Obitelj Trump ne priznaje pobjedu Joea Bidena na predsjedničkim izborima održanim 3. studenoga, a predsjednik SAD-a, prema pisanju američkih medija, zasad ne kani primiti Joea Bidena u Bijeloj kući. Trump tvrdi da je došlo do izborne krađe te najavljuje tužbu Vrhovnome sudu. Daily Mail piše da je Jill Biden već osmislila raspored svojih budućih aktivnosti.

➡️ Bidenov tim zbog odgode ulazi u pravnu bitku?
➡️ Trump tužbom osporava Bidenovu pobjedu u Pennsylvaniji
➡️ Kurelić: Amerika je u nezgodnoj situaciji
➡️ Sve o američkim izborima 2020. 

- Jill se usredotočila na formiranje svojeg tima i plana ostvarenja prioriteta koji se temelje na obrazovanju, obiteljima vojnika i veterana, kao i na borbi protiv raka, rekao je glasnogovornik Jill Biden, Michael La Rosa. Kazao je i da buduća prva dama želi nastaviti raditi kao nastavnica.

Puno je pitanja o tranzicijskom procesu na koja još treba odgovoriti, uključujući ono hoće li Trumpovi ugostiti bračni par Biden, s obzirom na to da tradicija nalaže da par koji odlazi u Bijeloj kući ugosti svoje nasljednike. Istočno krilo nije reagiralo na molbu portala Dailymail.com da komentira događaje.

Bračni par Obama prije četiri je godine priredio toplu dobrodošlicu Trumpovima unatoč omalovažavajućim komentarima Donalda Trumpa o Baracku Obami, među kojima je bilo i pitanje je li rođen u Sjedinjenim Državama. Barack i Michelle Obama ugostili su Donalda i Melaniju Trump 10. studenoga 2016., samo dva dana nakon što je Trump pobijedio na izborima.

Dok su muškarci razgovarali u Zapadnom krilu Bijele kuće, supruge su u rezidenciji pile čaj i razgovarale. Michelle je Melaniju provela kroz prostorije privatnog dijela 'prve obitelji' te joj pokazala Trumanov balkon. U intervjuu iz 2018. godine, Michelle Obama je ispripovijedala kako je Melaniji rekla da je nazove bilo kad, spomenuvši da je na isti način svojedobno reagirala njezina prethodnica Laura Bush te da joj je na toj ponudi bila vrlo zahvalna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!