14:00 / 30.05.2020.

Autor: HRT/Hina

Merkel poručila Trumpu da neće prisustvovati G7 zbog pandemije

Foto: Markus Schreiber/Pool via REUTERS

Foto: Markus Schreiber/Pool via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Njemačka kancelarka Angela Merkel nije prihvatila poziv američkog predsjednika.
Njemačka kancelarka Angela Merkel nije prihvatila poziv američkog predsjednika Donalda Trumpa na skorašnji summit G7 "s obzirom na sveukupnu situaciju zbog pandemije", rekao je vladin glasnogovornik u subotu.

-
Kancelarka zahvaljuje predsjedniku Trumpu na pozivu na summit G7 u Washingtonu potkraj lipnja. Danas, s obzirom na sveukupnu situaciju zbog pandemije ne može obećati da će osobno sudjelovati u Washingtonu, rekao je glasnogovornik.

Trump je organizirao skorašnji summit G7 u Camp Davidu nakon što je ranije ovog mjeseca naznačio da radije želi osobni susret nego telekonferencijsku sjednicu.
Objava znači izmjenu odluke donesene u ožujku da se otkaže sastanak čelnika Velike Britanije, Kanade, Francuske, Japana, Italije i SAD-a.

Trump je summit prvotno planirao u svojem privatnom golf-resortu na Floridi. Nakon brojnih kritika promijenio je mjesto održavanja i odlučio da to bude Camp David pokraj Washingtona.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!