18:44 / 21.07.2018.

Autor: D.M./Hina

Migranti iz Bihaća premješteni u centar kod Sarajeva

Foto: Maja Sever /HRT/arhiva

Foto: Maja Sever /HRT/arhiva

Foto: - / HRT

Riječ je o 93 migranta koji su na bihaćkom području boravili na otvrenome u gradskim parkovima.
Nešto manje od stotinjak ilegalnih migranata koji su boravili u Bihaću prebačeno je u migrantski centar Delijaš nedaleko od Sarajeva, potvrdili su iz Službe za poslove sa strancima BiH. Migrantima je tamo osiguran smještaj u čvrstim objektima, zdravstvena zaštita te drugi uvjeti nužni za humani boravak do rješavanja njihovog statusa po podnesenom zahtjevu za azil.

Riječ je o 93 migranta koji su na bihaćkom području boravili na otvrenome u gradskim parkovima, a njihovo premještanje rezultat je nastojanja da se vlastima Unsko-sanske županije pomogne u rješavanju problema smještaja stotina migranata koji tamo traže privremeni smještaj u nastojanju da se domognu Hrvatske i nastave put ka drugim državama Europske unije.

S migrantima u Kladuši i Bihaću

Iz Službe za poslove sa strancima BiH objavili su i najnovije statističke podatke o pristizanju migranata. Prema podacima policijskih agencija u BiH je od početka godine ušlo 8.930 ilegalnih migranata i ogromna većina njih odmah je iskazala namjeru zatražiti azil, iako u konačnici malo tko od njih to doista i učini. Potvrda o traženju azla takvim je osobama uglavnom potrebna kao propusnica za nesmetano kretanje po BiH te za pokušaj nastavka puta ka drugim državama. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!