Mike Pence mora svjedočiti u istrazi o napadima na Capitol 6. siječnja

28.03.2023.

22:54

Autor: V.K./HRT/Hina

Mike Pence

Mike Pence

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Savezni sudac presudio je da bivši američki potpredsjednik Mike Pence mora svjedočiti pred velikom porotom o razgovorima koje je vodio s bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom uoči napada na Capitol 6. siječnja 2021., prema medijskim izvješćima.

U odluci je sudac također rekao da Pence i dalje može odbiti odgovoriti na pitanja povezana sa 6. siječnja, prenosi CNN, navodeći anonimne izvore, dodavši da se Pence još može žaliti na presudu.

NBC je također izvijestio o sučevoj odluci pozivajući se na izvore upoznate s presudom, rekavši da ona prisiljava Trumpova bivšeg potpredsjednika da se pojavi pred velikom saveznom porotom, no da je zaštićen od svedočenja o 6. siječnja 2021. New York Times je također izvijestio da se prema presudi Pence mora pojaviti na sudu.

Predstavnici posebnog tužitelja Jacka Smitha koji vodi istragu ministarstva pravosuđa o navodnim naporima Trumpa i njegovih saveznika da ponište izborni poraz 2020. godine, nisu odmah bili dostupni za komentar.

Nisu bili dostupni ni predstavnici Pencea.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!