Mila Kunis: Srce mi je puknulo zbog rata u Ukrajini

12.03.2022.

08:47

Autor: Hina/HRT

Mila kunis i Ashton Kutcher, arhivska fotografija

Mila kunis i Ashton Kutcher, arhivska fotografija

Foto: Mario Anzuoni / Reuters

Američka glumica Mila Kunis, koja je rođena u Ukrajini, rekla je u petak da joj je srce puknulo zbog rata u Ukrajini, iako se oduvijek smatrala Amerikankom.

Glumica je rođena u Černivcima u zapadnoj Ukrajini, a u SAD je došla 1991. s obitelji. Rekla je da se, iako se uvijek smatrala Amerikankom, nešto u njoj promijenilo nakon smrtonosne invazije ruskog predsjednika Vladimira Putina na Ukrajinu potkraj prošlog mjeseca.

- Ovo se događa i ne mogu izraziti ili objasniti što me je snašlo... osjećam se kao da mi je dio srca upravo istrgnut. To je čudan osjećaj, rekla je 38-godišnja glumica.

Došla je, kaže, u Sjedinjene Države 1991. sa svojom obitelji.

- I mi smo bili posljednji iz obitelji koji su migrirali, rekla je Kunis, napominjući da je velik dio njezine obitelji bio ili u koncentracijskim logorima tijekom Drugog svjetskog rata ili je migrirao neposredno prije.

- Dakle, kad smo došli u Sjedinjene Države, imala sam sedam i pol, osam godina, i uvijek sam se osjećala kao Amerikanka. Nikada nije postojao dio mene za koji bi ljudi pomislili da sam iz istočne Europe. Cijeli sam život bila tipična osoba iz Los Angelesa. I onda se ovo dogodi, rekla je Kunis.

Kunis je izjavila da su ona i njezin suprug Ashton Kutcher posjetili Ukrajinu neposredno prije pandemije. Susreli su se i s predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Kunis i Kutcher (44) prošlog su tjedna pokrenuli GoFundMe putem kojeg žele prikupiti 30 milijuna dolara za Ukrajinu. Sam par donirao je tri milijuna dolara za "Stand with Ukraine".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!