20:52 / 14.09.2021.

Autor: P.F./Hina/HRT

Milanović se sastao s predsjednikom Malte u Rimu

Zoran Milanović i George Vella

Zoran Milanović i George Vella

Foto: Ured predsjednika / predsjednik.hr

Predsjednik Republike Zoran Milanović sastao se u Rimu s predsjednikom Malte Georgeom Vellom, pri čemu je na razgovoru zaključeno da su bilateralni odnosi dvije zemlje odlični, priopćio je ured predsjednika Milanovića.

Predsjednici Milanović i Vella razgovarali su o bilateralnim odnosima dviju država, koji su ocijenjeni odličnim, a dvojica predsjednika razmijenila su mišljenja i o temama predstojećeg sastanka predsjednika država članica EU, navodi se u priopćenju.

Hrvatski i malteški predsjednik razmijenili su informacije o situaciji u jugoistočnoj Europi i na Mediteranu, a Milanović je pozvao Vellu u službeni posjet Hrvatskoj, što je malteški kolega prihvatio, potvrdivši svoj dolazak krajem listopada, dodaje se.

Milanović i Vella razgovarali su uoči 16. sastanka predsjednika država "Skupine Arraiolos" koji se u srijedu održava u Rimu na poziv talijanskog predsjednika Sergija Mattarelle.

Nazvana po portugalskom gradu u kojem se 2003. prvi put sastala, skupina Arrailos okuplja jednom godišnje predsjednike zemalja članica EU-a s parlamentarnim sustavima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!