Djeca zaposlenika Bijele kuće družila se s Bidenom

27.04.2023.

21:36

Autor: Branka Slavica/HRT

Zaposlenici s djecom pred Bijelom kućom

Zaposlenici s djecom pred Bijelom kućom

Foto: Branka Slavica / HRT

Milijuni Amerikanaca danas su poveli djecu na posao, a među njima su i zaposlenici Bijele kuće. Zamisao je pokazati djeci radna mjesta roditelja, ukazati na važnost obrazovanja i inspirirati za buduća zaposlenja. 

Mnoštvo roditelja s djecom pred Bijelom kućom

Tradiciju je prije 30 godina započela Zaklada za žene iz New Yorka, poziv se najprije odnosio samo na kćeri, a od 2003. inicijativi su pridruženi i dječaci. Na adresu Pennsylvania 1600 djecu su doveli zaposleni u Bijeloj kući, ali i reporteri koji izvještavaju o radu aktualne administracije.

Domaćin im je bio predsjednik Joe Biden koji je 30-ak minuta strpljivo odgovarao na pitanja malih gostiju. Zanimalo ih je koja mu je najdraža boja (plava), omiljeni okus sladoleda (čokolada), najdraži film (Top Gun: Maverick), tko sve živi u Bijeloj kući od njegove obitelji (gospodin i gospođa Biden).

Video: Branka Slavica / HRT

80-godišnji predsjednik šalio se na svoj račun kazavši: "Ja sam vjerojatno među najnezanimljivijim predsjednicima svijeta, jer sam poznat po dvjema stvarima: mojim Ray-Bun sunčanim naočalama i sladoledu s čokoladnim mrvicama“.

Spomenu je ironično i svoje godine, rekavši „kada sam bio mlađi, prije 120 godina“.

Kritičarima ambicija najstarijeg predsjednika u povijesti SAD-a da odradi i drugi mandat nije promaklo da se nije odmah mogao sjetiti gdje žive svi njegovi unuci i koju je državu posljednju posjetio.

Istodobno, druženje s djecom pokazalo je još jednom onu strane Joa Bidena koje Amerikanci vole: jednostavnost i duhovitost.


Video: Branka Slavica / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!