18:03 / 21.11.2018.

Autor: D.M./Hina

Milorad Dodik: Više volim Srbiju od BiH

-

-

Foto: - / -

Izjavio je kako više voli Srbiju od države kojoj je na čelu te kako će i u novoj ulozi putovati sa srbijanskom putovnicom, što je činio i do sada.
Čelnik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je u utorak preuzeo dužnost člana Predsjedništva Bosne i i Hercegovine i postao prvi predsjedatelj tog tijela u novom mandatu, samo dan kasnije je izjavio kako više voli Srbiju od države kojoj je na čelu te kako će i u novoj ulozi putovati sa srbijanskom putovnicom, što je činio i do sada.

-
Konstituirano novo Predsjedništvo BiH, prvi predsjedatelj Dodik
- Sastali se Milorad Dodik i Dragan Čović

"Ja više volim Srbiju nego BiH. BiH je samo moje radno mjesto i ništa više", kazao je Dodik novinarima u Banjoj Luci tijekom ceremonije koja je tamo priređena kako bi se proslavilo podsjećanje na ulazak srpske vojske u taj grad u studenom 1918. godine po okončanju Prvog svjetskog rata.

On tvrdi kako gotovo da nema elemenata koji bi RS zadržali u BiH, a za to je okrivio međunarodnu zajednicu optuživši je da je bez osnova ishodila prebacivanje 85 različitih ovlasti s razine entiteta na državu. Današnju BiH opisao je kao "protuustavnu i protudaytonsku" najavivši kako će je osporavati gdje god to bude mogao.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!