Ministar Krstičević letio u borbenom zrakoplovu F-16

08:55 / 24.05.2018.

Autor: S.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u posjetu je Nacionalnoj gardi Minnesoti, gdje je 23. svibnja 2018. imao prilike letjeti u američkom borbenom zrakoplovu F-16.
Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u posjetu je Nacionalnoj gardi Minnesoti, a jučer je imao priliku letjeti u američkom borbenom zrakoplovu F-16.Drago mi je što sam imao priliku vidjeti Ameriku iz kabine F-16. Sada potpuno razumijem nestrpljenje naših pilota da sjednu u kokpite naših F-16. To je iznimno iskustvo i novo poglavlje za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo. Izjavio je to ministar obrane Damir Krstičević nakon leta u F-16, a u sklopu službenog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama.

Američki pilot s kojim je letio ministar Krstičević pripadnik je 148. Fighter Winga iz Nacionalne garde Minnesote, poznatiji kao Bulldogs i pilot je s dugogodišnjim iskustvom letenja na višenamjenskom borbenom avionu F-16.

Ovo je prvi put da sam letio s jednim ministrom obrane i bila mi je čast, bio je izvrstan. Dan je bio vrlo lijep, imali smo prilike vidjeti i druge F-16 u zraku i drago mi je da je hrvatski ministar obrane vidio kakve sposobnosti pruža F-16. Uvjeren sam da će moji kolege iz Hrvatske imati odlično iskustvo s ovim zrakoplovima, rekao je pilot iz Nacionalne garde Minnesote.

Zapovjednik Nacionalne garde Minnesote general bojnik Jon Jensen istaknuo je: Ovim letom željeli smo ministru Krstičeviću i Hrvatskoj pokazati naše sposobnosti F-16 zrakoplova, na što je Nacionalna garda Minnesota veoma ponosna. Drago nam je što je Hrvatska izabrala F-16, želim vam dobrodošlicu u klub korisnika F-16 zrakoplova.

Čast nam je što je ministar Krstičević došao u službeni posjet Minnesoti i što sam mu kao prijatelj i strateški partner imao prilike pokazati Nacionalnu gardu Minnesote i njezine sposobnosti. Kao članica NATO-a uvijek ćemo poduprijeti Republiku Hrvatsku i Hrvatsku vojsku
.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!