15:02 / 05.02.2018.

Autor: HRT

Ministar Krstičević na prvoj godišnjici NATO eFP u Litvi

Foto: MORH

Foto: MORH

Foto: - / -

Ministar Krstičević uputio je čestitke u povodu prve obljetnice uspješno provedene misije Ojačane prednje prisutnosti u Litvi.
Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević prisustvovao je obilježavanju prve godišnjice NATO Ojačane prednje prisutnosti (enhanced Forward Presence) koja je održana danas u  vojarni Rukla u Republici Litvi.

Svečanosti su prisustvovali i zamjenica glavnog tajnika NATO-a Rose Gottemoeller, predsjednica Republike Litve Dalia Grybauskaité, ministar obrane Republike Litve Raimundas Karoblis, ministrica obrane Nizozemske Ank Bijleveld-Schouten i državni tajnik u Ministarstvu obrane Savezne Republike Njemačke Marcus Grübel.

Ministar Krstičević uputio je čestitke u povodu prve obljetnice uspješno provedene misije Ojačane prednje prisutnosti u Litvi, istaknuvši kako je „Hrvatska odgovorna članica NATO-a i svojim sudjelovanjem u aktivnostima Ojačane prednje prisutnosti jačamo interoperabilnost, provodimo zajedničke obuke i razmjenjujemo vrijedna iskustva. Ponosan sam na hrvatske vojnike, naše Tigrove koji nas dostojno predstavljaju ovdje u Litvi.“

U Litvi, ministar Krstičević susreo se i s predsjednicom Republike Litve Daliom Grybauskaité, s kojom je razgovarao o zajedničkom angažmanu hrvatskih i litavskih pripadnika Oružanih snaga u NATO Ojačanoj prednjoj prisutnosti. Pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske sudjeluju u NATO Ojačanoj prednjoj prisutnosti u Litvi s mehaniziranom satnijom koja broji 187 pripadnika OS RH, od kojih je i 10 žena, s 15 borbeno-oklopnih vozila Patria.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!