10:39 / 13.06.2018.

Autor: S.M./M.M./HRT/Hina

Ministar Krstičević susreo se s njemačkom ministricom obrane

Foto: Bundesministerium der Verteidigung/MORH

Foto: Bundesministerium der Verteidigung/MORH

Foto: - / -

Ministar obrane Damir Krstičević u službenom je posjetu Njemačkoj. Susreo se i s njemačkom kolegicom Ursulom von der Layen s kojom je razgovarao o jačanju obrambene i sigurnosne suradnje dviju zemalja.
Ministar obrane Damir Krstičević u službenom je posjetu Njemačkoj. Posjetio je zapovjedništvo za vođenje operacija u Potsdamu iz kojeg se vode i nadziru aktivnosti i operacije vezane i za hrvatski kontignent u sklopu njemačke borbene grupe. Susreo se i s njemačkom kolegicom Ursulom von der Layen s kojom je razgovarao o jačanju obrambene i sigurnosne suradnje dviju zemalja.

Njemačka je najvažniji strateški partner Hrvatske na području obrane i sigurnosti u Europi, rekao je ministar Krstičević te zaključio kako je ovaj posjet još jedna potvrda izvrsnih bilateralnih odnosa između Hrvatske i Njemačke.

Izuzetno mi je drago što imamo odličnu vojno tehničku suradnju, osobito zbog Panzer haubica i ovim putem želim još jednom zahvaliti Njemačkoj na pomoći, istaknuo je ministar.

Ministar Krstičević pozvao je njemačku ministricu i predstavnike njemačke obrambene industrije na petu po redu Jadransku vojnu i zrakoplovnu izložbu i konferenciju - ASDA 2019. godine u Hrvatskoj.

Na sastanku u Berlinu ministri Krstičević i von der Leyen izrazili su zadovoljstvo suradnjom dviju zemalja, a potvrđena je i odlična bilateralna obrambena suradnja od koje je posebno naglašena suradnja u području izobrazbe i obuke, zajedničko sudjelovanje u misijama i operacijama te vojno tehnička suradnja.

Hrvatska je integrator u regiji i hrvatski primjer razvoja treba biti primjerom za druge države na tom prostoru. Cijenimo sve što je Hrvatska postigla i želimo s Hrvatskom surađivati na daljnjoj stabilizaciji jugoistoka Europe i euroatlantskim integracijama, rekla je njemačka ministrica obrane.

Ovo je prvi službeni posjet hrvatskog ministra obrane Njemačkoj nakon deset godina, a ujedno i drugi bilateralni susret dvoje ministara u manje od godine dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!