Ministar obrane Banožić susreo se s papom Franjom

27.04.2022.

14:33

Autor: HRT

Ministar Banožić na općoj audijenciji kod Pape

Ministar Banožić na općoj audijenciji kod Pape

Foto: MORH / MORH

U sklopu službenog posjeta Italiji, izaslanstvo Ministarstva obrane predvođeno ministrom obrane Marijem Banožićem, u srijedu, 27. travnja 2022. godine prisustvovalo je općoj audijenciji sa Svetim Ocem u Vatikanu, priopćio je MORH.

- Bila mi je posebna čast susresti se s papom Franjom. Susret sa Svetim Ocem nezaboravan je, poseban, jedan od najvažnijih trenutaka u životu svakog vjernika. Papa Franjo iznimno cijeni čvrstu vjeru našeg naroda i privrženost Svetoj Stolici, istaknuo je Banožić.

Audijenciji su uz ministra nazočili načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, predstavnici Vojnog ordinarijata predvođeni msgr. Jurom Bogdanom i pripadnici 24. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić”.

Kao znak dubokog poštovanja i zahvalnosti, papi Franji uručena je knjiga “Hrvatski martirologij XX. stoljeća: 1. svezak: Svećenici – mučenici Crkve u Hrvata”.

Nakon audijencije ministar obrane i izaslanstvo posjetili su Baziliku svetoga Petra, gdje su se pomolili na grobu pape Ivana Pavla II. i Sv. Petra. Tom prigodom predstavnici uprave bazilike uručili su ministru prigodni dar kip Sv. Petra.

u nastavku službenog posjeta, ministar Banožić će se u Rimu sastati s talijanskim ministrom obrane Lorenzom Guerinijem, s kojom će razgovarati o bilateralnoj obrambenoj suradnji Hrvatske i Italije, posebice u području mornarica i zrakoplovstva te o suradnji unutar NATO-a i Europske unije, priopćio je MORH.

Galerija
Ministar Banožić u audijenciji kod Pape, Foto: MORH/MORH
Izaslanstvo MORH-a u Vatikanu, Foto: MORH/MORH

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!